Ieder seizoen heeft zo zijn voor- en nadelen wat betreft het dragen van chemo mutsjes en hoofddoekjes. En zoals met zoveel dingen geldt: je komt er pas achter als je ermee te maken krijgt.

Nu het kouder wordt, helpen we je graag met nuttige tips en trucs om je hoofd warm te houden de komende tijd!


LAAGJES

In de winter heb je buiten meer warmte op je hoofd nodig dan binnen. Je maakt iedere pet, muts, sjaalmuts warmer door er een basis mutsje (Top) onder te dragen. Bijkomend voordeel: je kunt de Top tot over je oren trekken, zo blijven ze lekker warm.Chemo muts beanie Courtney blauw

Trendy voor de winter zijn de gebreide beanies zoals de Beanie Courtney in het blauw hier op de foto. Voor binnen is een ongevoerd model prima, maar bij een buitentemperatuur die onder de 3 tot 5 graden zakt, heb je echt meer nodig; een chemo mutsje dat uit twee gebreide lagen bestaat of uit een gebreide laag van buiten en een fleece voering van binnen.

Ga je ergens op bezoek of naar een restaurant of film, bedenk dan dat de warme muts die je buiten nodig hebt, te warm kan zijn om binnen op te houden. Niet iedereen vindt het prettig om ter plaatse in het toilet van hoofdbedekking te gaan wisselen. Is dit bij jou het geval, draag er dan alvast een dunne beanie  of andere dunnere mutsjes zoals de chemo mutsjes Top Tio er onder, waar je binnen goed mee voor de dag kunt komen. Je hoeft het niet onder je pet of muts te verstoppen; verschillende modellen kunnen heel mooi met elkaar combineren.

HAARWERK
Ben je van plan om binnen mutsjes te dragen maar buiten een haarwerk?

Denk eraan dat alleen je eigen haar je hoofd warm houdt in de winter. Koude wind waait helaas dwars door je tijdelijke haren heen en zo kun je het alsnog heel koud hebben.

Het klinkt misschien raar, maar houd er rekening mee dat je toch een warm mutsje of hoofdband voor buiten nodig zult hebben om over je haarwerk heen te dragen.

KOUDE NACHTEN

's Nachts verlies je veel warmte via je hoofd. Als je geen haren hebt, dan heb je het ook sneller koud tijdens het slapen, vooral als je gewend bent aan een koele slaapkamer.

Slaapmutsje Bij een gevoelig hoofd kies je zo min mogelijk naden.

Extra dekens helpen dan niet; het is een kwestie van je hoofd bedekken. Niet de meest sexy oplossing misschien, maar wel goed voor je nachtrust.

Alle chemo slaapmutsjes gaan wel eens af 's nachts, welk model je ook kiest. Soms heb je dan genoeg aan de warmte van je kussen, soms zoek je het mutsje om weer op te zetten. TIP: slaap op een gladde kussensloop dan blijft je mutsje beter zitten en wordt je minder vaak wakker. Ze kosten maar € 9,95!

Gevoelig hoofd? Kies voor een zo glad mogelijk model met zo min mogelijk naden die op je hoofd kunnen drukken tijdens het slapen.

MATERIALEN

Normaal gesproken zijn natuurlijke materialen het prettigst op een bloot hoofd, maar in de winter gaat dat niet altijd op voor de modellen die je buiten draagt. Wol kan bijvoorbeeld snel kriebelen of irriteren op je gevoelige hoofdhuid.

Fleece daarentegen is helemaal geen natuurlijk materiaal maar is voor najaar en winter en koude voorjaarsdagen zo'n beetje het lekkerste wat je kunt dragen. Het houd je warm zonder kriebelen of transpireren omdat deze stof ventileert.

Ook acryl kan tegenwoordig aangenaam zacht op de huid zijn, dus laat je daar niet door afschrikken. Mutsjes van wol of acryl kunnen ook (gedeeltelijk) gevoerd zijn met een rand fleece of katoen/elastaan. Niet alleen prettiger om te dragen, maar ook iets warmer dan ongevoerde modellen.

Draag ongevoerde modellen voor buiten vooral in het najaar/voorjaar, voor de echte winter heb je buiten zeker een gevoerde chemo muts of pet nodig!


We hopen dat je wat aan de tips en trucs hebt. Mocht je nog vragen hebben over welk chemo mutsje, pet of sjaalmuts geschikt is voor de winter, neem dan contact op via ons contactformulier. Als je ook een tip hebt voor anderen mbt dit onderwerp laat dan hieronder een reactie achter!