Vandaag lag het boek Waterval van Kitty Trepels van Mil op de mat. Wat is het een mooi boek geworden, daar mag je trots op zijn Kitty! Fijn dat we in jouw verhaal een rol mochten vervullen. 


‘Schiet me maar meteen dood, ik wil geen behandeling’, zegt Kitty tegen haar oncoloog, als hij vertelt dat ze een ernstige kankersoort heeft. Drie weken later ligt Kitty, hevig protesterend en denkend aan haar kapsel en haar decolleté, toch gekoppeld aan zakken gevuld met een gifrode chemococktail.

Haar ex-huisarts weigerde haar, ondanks de oncologische familiegeschiedenis, jarenlang een mammografie. Tien jaar later heeft Kitty 145 chemokuren ondergaan.

Kitty schrijft en speelt in deze periode diverse theatersolo’s. De originele scripts zijn gebundeld in dit boek. Haar ervaringen en visie op de zorg zijn bijzonder, geestig en authentiek. In het boek staan ook interviews met mensen om haar heen zoals haar zusje Sandra en culturele collega’s Thijs van Leer en Huib Rooymans. Ze vertellen over hún beleving.

Over de auteur
Kitty Trepels van Mil (1963) studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde in -Nijmegen. Tussen 2006 en 2014 was ze -docent aan de Frank Sanders Akademie voor musical-theater en de Willem Nijholt Academie. Sinds 1998 tot heden is ze docent aan de Hogeschool van Arnhem en -Nijmegen, binnen de Academie Mens en -Maatschappij. Ze is initiator en theaterprogrammeur van het -Campustheater.

Het boek is gedoneerd aan alle IPSO inloophuizen. Deze huizen ondersteunen (ex-)kankerpatiënten en hun naasten waar mogelijk bij het herstel van hun kwaliteit van leven, nadat de ziekte kanker hen veelal flink heeft aangeslagen.

Het boek bestellen

Het boek kan je bestellen bij Sparkle Auteurs via de volgende link: https://sparkleauteurs.nl/product/waterval/

haaruitval kanker chemo mutsjes Mooihoofd, boek leven met kanker©foto Joost Broere